În zilele noastre, un tratament de succes este de neconceput fără o radiologie dentară. Radiografia dentară este răspunsul la nelămuririle medicilor stomatologi, cu privire la probleme dentare imposibil de observat cu ochiul liber, în cadrul unei simple consultații stomatologice, iar amânarea radiografiilor poate conduce la probleme dentare mult mai complicate.

Importanța investigațiilor radiologice

Digitalul este foarte prezent astăzi și a adus numeroase beneficii și în domeniul medical. Datorită tehnologiei de ultimă generație, putem beneficia de tratamente dentare în confort și siguranță deplină, într-un timp foarte scurt.

Radiografiile dentare au devenit și ele digitale! Așadar, să vă lămurim asupra întrebării legată de importanţa radiografiei dentare.

Principalul motiv este acela că o radiografie performantă permite medicului să vadă exact cum stau lucrurile. Nu este un secret faptul că radiografiile dentare reprezintă o parte importantă a îngrijirii dentare. Astfel, se pot depista o varietate de probleme dentare, pe care medicul dentist nu le poate detecta la un simplu control vizual. O serie de afecțiuni pot fi descoperite cu ajutorul radiografiilor dentare, precum: chisturi, tumori, infecţii osoase, abcese, carii, boli parodontale.

Radiografiile ajută medicii în:

Din acest motiv, este important să efectuați radiografii dentare în mod regulat, deoarece există multe riscuri asociate cu amânarea acestora.

Razele X și nivelul minim de radiații

Când auzi cuvântul „radiații”, te gândești la pericol?

Înainte să refuzi o investigație radiologică, de teamă că te va îmbolnăvi iremediabil, informează-te corect, din surse de specialitate.

În prezent, radiologia a atins un nivel de performanță, prin tehnologia digitală, cu 90% mai puține radiații, cu ajutorul căreia medicul poate studia fiecare dinte în parte, din toate unghiurile posibile.

Nimeni nu ar trebui să întârzie tratarea afecțiunilor orale din cauza fricii de contactul cu razele X.

De obicei, cauzele acesteia sunt:

De la distanţă şi fără informare, radiaţiile pot părea periculoase și ridică semne de întrebare în rândul pacienților. Însă trebuie înţeles foarte clar că nivelul de radiații la care ne expunem în timpul unei radiografii dentare este minim și nu cauzează efecte negative asupra noastră, din contră, ne ajută să avem parte de un tratament de succes, care să rezolve problemele dentare. Vă așteptăm în centrele de radiologie dentară digitală Gottrich din Reșița și Oravița, pentru a beneficia în siguranță de cele mai moderne și eficiente servicii, bazate pe radiații minime, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mic.