Copilul cu dinți sănătoși – viitorul adult cu zâmbet frumos!

Atunci când este vorba despre copiii noștri, cu toții ne dorim să luăm cele mai bune decizii, tocmai pentru a-i proteja și pentru a ne asigura că nu sunt supuși riscurilor.

Dacă și tu te întrebi când și de ce este necesară realizarea radiografiilor dentare la copii, și cât de sigure sunt aceasta, atunci citește în continuare pentru a afla răspunsurile de care aveai nevoie.

Cât este de sigură efectuarea radiografiei dentare la copii?

Atunci când ești sfătuit să efectuezi celor mici o radiografie dentară, există posibilitatea să fii oarecum speriat și să stai puțin pe gânduri. Însă este deosebit de important să înțelegi faptul că în ziua de astăzi, radiografiile dentare sunt realizate cu ajutorul unei aparaturi digitale ce utilizează cu până la 90% mai puține radiații, în comparație cu aparatura clasică.

Radiografiile dentare digitale sunt sigure atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, deoarece radiațiile sunt minime, iar timpul de expunere este de numai 9 secunde. În plus, în timpul efectuării radiografiilor dentare, pacienților le este pus un echipament special, cu rolul de a-i proteja și mai mult.

Ce riscuri implică radiografia dentară în cazul copiilor?

În primul rând, știați că radiografia dentară este cea mai puțin iradiantă formă de investigație radiologică? Ei bine, da! Așa este.

Medicul stomatolog nu poate vedea cu exactitate, la un simplu control vizual, dacă de exemplu, acea carie mică a provocat o infecţie dentară sau nu, iar aici intervine radiologia dentară.

Tehnologia a evoluat foarte mult, astfel că radiografia dentară digitală, în special pentru copii, utilizează cele mai mici doze posibile de raze X. Deci, nu aveți niciun motiv de îngrijorare atunci când medicul vă recomandă să realizați o radiografie dentară celor mici.

Însă te-ai întrebat ce riscuri pot apărea dacă refuzi să efectuezi o radiografie copilul tău atunci când este necesară? Este foarte important să fim conștienți de faptul că riscul implicat de neefectuarea radiografiei este mult mai mare și poate conduce la complicații.

Doar tu poți lua decizia de a efectua o radiografie dentară copilului tău sau nu, însă trebuie să înțelegi că dacă îți dorești ca cel mic să primească un tratament eficient și să devină un adult cu dinți frumoși și sănătoși, acesta are nevoie și de investigații radiologice pentru depistarea problemelor din timp.

Când sunt necesare radiografiile la copii?

Dacă medicul consideră că este absolut necesar ca cel mic să facă o radiografie dentară, acest lucru, este cu siguranţă, în beneficiul copilului tău. Acesta poate recomanda o radiografie dentară în diverse situații:

Ca părinte, grija ta trebuie să fie ca cei mici să efectueze radiografia dentară într-un centru de radiologie specializat, alături de personal cu experienţă,  în cele mai moderne condiții.

Vă așteptăm în clinicile Gottrich Radiology împreună cu cei mici, pentru investigații în condiții de maximă siguranță!